Waarom een baan afhangen van belang is

Zo’n anderhalf jaar geleden hebben wij onze tennisbanen voorzien van een nieuwe kunstgras toplaag, wat een flinke investering is geweest. Op het kunstgras hebben wij een voor een bepaalde periode garantie op o.a. slijtage mits wij aan kunnen tonen middels registratie wat de intensiviteit qua bespeling is. Om o.a. die reden, is het dus van belang dat spelers die komen tennissen, de baan waarop zij spelen afhangen, d.w.z. bij 2 spelers met 2 pasjes, 3 spelers met 3 pasjes en voor dubbelspel met 4 pasjes. Zelfs al zijn alle banen vrij dan nog is afhangen dus echt van belang.

Een tweede reden om af te hangen is zeker, in deze Corona periode, dat veel sporten nog steeds niet mogen en er, naar is geconstateerd, onrechtmatig gebruik gemaakt word van onze banen. Door het plaatsen van een aantal observatiecamera’s kunnen wij in combinatie met het afhangbord zien of er leden (mits er afgehangen dus) op de baan staan of vreemden.
Zodra het vreemden betreft, en het geconstateerd word door een van de bestuursleden, wordt er direct actie ondernomen en worden de desbetreffende spelers hierop aangesproken en van het park weggestuurd.

Ook wordt het afhangen van introducés soms vergeten, of dit komt omdat het niet helemaal duidelijk is hoe dit moet of dat dit gemakzucht is weten wij niet. Wel is het zo dat als wij constateren dat er door minder mensen is afgehangen dan dat er daadwerkelijk op de baan staan wij er voortaan vanuit zullen gaan dat het introducés betreft. En voor introducés berekenen wij automatisch € 3,50 per keer.

Reden temeer om conform de regels af te hangen, wij hopen op je medewerking en gaan er vanuit dat je begrip hebt voor onze motivatie.
Mocht je nog vragen of opmerkingen/ideeën hebben dan horen wij dat graag. 

Veel tennisplezier,

Paul Kuperus
Secretaris