Cursus Leider Sportieve Recreatie 2

Wil jij leren hoe je een bewegingsactiviteit begeleidt? En hoe je dit verantwoord opbouwt, varieert en met welke materialen je dit kunt uitvoeren? Dan is de cursus Leider Sportieve Recreatie 2 misschien iets voor jou! In het kader van het project ‘Bewegen en meedoen in Ooij’  wordt deze cursus KOSTELOOS in Groesbeek aangeboden.
Vanuit de jeugdcommissie zijn er hoogstwaarschijnlijk 2 personen die deze cursus gaan volgen. Wellicht zijn er nog meer leden die dit graag zouden willen doen?

Wat leer je allemaal?

  • les- en leiding geven aan kleine groepen
  • aanbieden en aanpassen van verschillende beweeg- en recreatieve sportieve activiteiten
  • EHB(S)O, eerste hulp bij (beweeg) ongelukken
  • veilige beweegsituaties creëren

Met het diploma Leider Sportieve Recreatie 2 (LSR) op zak kunnen gediplomeerden in de sportieve recreatie alle kanten op. LSR-opleidingen zijn interessant voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in sportverenigingen, kinderdagverblijven, sport BSO’s, animatie- en recreatieteams, de naschoolse opvang en voor buurtsportcoaches en aankomende sportleiders in het buurt- en welzijnswerk.

Een LSR-opleiding is gericht op het aanreiken van kennis en vaardigheden waardoor je op een verantwoorde, eigentijdse en stimulerende wijze leiding kunt gaan geven aan groepen en/of individuele recreatieve sporters (kinderen, jongeren, volwassenen en senioren). In de opleiding staan talrijke pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden centraal over onderwerpen als: verantwoord leidinggeven, sport- en spelrepertoire, het variëren en uitbouwen van spellen, materialenkennis, organisatie van activiteiten en evenementen en het voorkomen van blessures en ongevallen (EHBSO). Hierdoor zijn cursisten aan het eind van de opleiding in staat om recreatieve behoeften te signaleren bij de diverse doelgroepen en passende sport- en spelactiviteiten te organiseren.

  • het zijn 10 lesavonden van 19.00-21.30 uur
  • 25 april, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni, 27 juni, 22 augustus
  • locatie: gymzaal basisschool Op de Heuvel

MEER INFO: neem contact op met Marian Schijf. Telefoon 06-13260571 of per e-mail marian@inbewegingsport.nl
AANMELDEN moet voor 11 april!