Corona maatregelen Tennisvereniging

Dinsdag 21 april 2020:

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen voor tennissen, padellen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in 1.5 meter samenleving.

Maandag 23 maart 2020:

Zoals u allen bekend, is ons zowel door het RIVM alsmede door de KNLTB te kennen gegeven ons tennispark te sluiten tot en met 6 april om de Corona uitbraak te kunnen beheersen/controleren.
Deze maatregel geldt niet alleen voor onze Tennisvereniging maar voor ALLE sportverenigingen in Nederland, wij hebben dit duidelijk kenbaar gemaakt in onze Nieuwsbrief en in een persoonlijke mail naar alle leden zodat iedereen hiervan op de hoogte zou zijn.
Wat echter schetst onze verbazing, dat wij de banen na de laatste onderhoudsronde, welke verricht is op de eerste dagen na de parksluiting, bij toeval “bespeeld” aantreffen.
Wij willen hier als bestuur geen woorden verder aan vuil maken, maar laten u bij deze weten dat indien wij personen op ons park aantreffen, wij hiervoor conform artikel 461 van het Burgerlijk Wetboek (Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt […]) direct aangifte zullen doen bij de politie, eigen leden die voor 6 april a.s. of zoveel later indien de huidige instructies met betrekking tot de sluiting door zowel het RIVM als de KNLTB worden verlengd (tegen de regels in) onze tennisbanen gebruiken zullen zonder verdere toelichting worden geroyeerd.

Sportiviteit zit niet alleen in het verrichten van sport maar ook in het naleven van regels.

Namens het Bestuur,
Paul Kuperus
Secretaris.

Maandag 16 maart 2020:

Helaas is ook Tennisvereniging Groesbeek genoodzaakt om per direct het gehele park te sluiten. Het is dus niet mogelijk om vrij te tennissen.
Wij hadden gehoopt dat dit niet nodig was. Maar n.a.v. de nieuwe berichtgeving, heeft ook Tennisvereniging Groesbeek de maatregelen aangepast.

UPDATE KNLTB 15 maart:
De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. We adviseren tennisscholen en commerciële tenniscentra ook gevolg te geven aan deze oproep. In navolging hiervan gaan ook de trainingen van de KNLTB op het NTC in Amstelveen niet door.

Zondag 15 maart 2020:

Beste Tennisleden,

“De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland gaan morgen niet open en ook de horeca moet de deuren sluiten. Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportclubs.”

Voor Tennisvereniging Groesbeek betekent dit (per direct) het volgende:

  • de tennistrainingen gaan voorlopig NIET door
  • de laatste wedstrijden van de wintercompetitie gaan NIET door
  • de kantine is voorlopig gesloten
  • de racket toss gaat voorlopig NIET door

Het tennispark blijft voorlopig WEL geopend: het is dus mogelijk om vrij te tennissen.
Dit is onze bijdrage om fit en gezond te blijven.

We rekenen er op dat iedereen zijn verantwoording neemt ten aanzien van zijn eigen gezondheid en die van zijn medemens. Vraag jezelf af of het verstandig is om te komen tennissen als je immuunsysteem laag is, je hoest, proest, niest, verkouden of grieperig bent. Neem op de tennisbaan afstand tot elkaar, de baan is groot genoeg.
Laten we op deze manier samen aan onze gezondheid werken.

Mochten er wijzigingen komen, dan houden we u op de hoogte.

Een vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Tennisvereniging Groesbeek


Vrijdag 13 maart 2020:

Beste leden,
Gisteren heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. In het kort komt het er op neer dat wat begin van de week het advies was, nu voor heel Nederland geldt.

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat wij nu adviseren alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland.
Trainingen kunnen doorgaan, wel adviseren we maximaal 4 spelers per baan toe te laten. Dus 8 spelers op 2 banen met 1 tennisleraar kan ook. Ook vrij tennissen op de vereniging kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. 

Tennisvereniging Groesbeek heeft besloten zich aan te sluiten bij de richtlijnen die de KNLTB hanteert. Dit betekent het volgende:

NLDoet14 maartgaat NIET door
Wintercompetitie
(4 wedstrijden)
17 maartkan vooralsnog WEL doorgaan
Clubkampioenschappen23-29 maartgaan NIET door
Diner Quiz    28 maartgaat NIET door
Open Dag + jubilarissen29 maartgaat NIET door
Schooltennis18 maartgaat NIET door
Tuinhulp dagen25 & 27 maartgaan NIET door
Racket Toss30 maartkan vooralsnog WEL doorgaan
Schooltennis3 aprilkan vooralsnog WEL doorgaan
Competitie jeugd- groen5 aprilkan vooralsnog WEL doorgaan
Tennistraining jeugd kan vooralsnog WEL doorgaan
Vrij tennissen kan vooralsnog WEL doorgaan

Wij gaan er van uit dat alle leden zich houden aan de richtlijnen van het RIVM!

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles
  • Blijf thuis bij verkoudheid, koorts, keelpijn en hoesten

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Het bestuur